Pizza med spännande och annorlunda ingredienser
Publicerad i ett blogginlägg den 5 oktober 2010
Till denna använde jag en färdigköpt pizzadeg med tillhörande tomatsås. Utöver det behöver du följande ingredienser:
- Mozzarellaost
- Tärnad röd paprika
- Lite gul lök
- Gröna oliver
- Pepparoni korv, mindre skivor
- Färska champinjoner
- Bredbar färsk ost i form av en vitlök samt en naturell
- Mindre skivade tomater
Följande tips fick jag i en kommentar. Bli alltid bäst å göra degen själv, här ha du några tips, om du hinner så gör degen dagen innan å låt den va i kylen den bli lättare å hantera å godare, jag bruka även blanda ketchup å chilisås å ha jag köttfärs på så häller jag gärna i tabasco smoked så man få en lite rökig smak:) sen bruka jag göra en pizzasallad dagen innan på vitkål å morötter...
Kasslergratäng
Publicerad i ett blogginlägg den 12 april 2010
Till gratängen behöver du följande ingredienser:
- 500 g kassler
- Djupfryst brocolli och blomkål
- 4 dl mjölk
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl riven ost
- 1 dl chilipulver, peppar och ev. salt.
- 1/2 burk skivad ananas.
- 1/2 förpackning italiensk kokt skinka (prosciutto cotto)
Jag tinade grönsakerna och satte ugnen på 225 grader. Sedan skivade jag kassler i bitar (ej skivor) och la dem tillsammans med grönsakerna, ananas (skär dem i mindre bitar helst) och skinkan i en form. Därefter tog jag mjölken och mjölet och värmde försiktigt på spisplattan och lät det koka upp under omrörning. Sedan tog jag och hällde ner ost och chilipulver och smakade av med svartpeppar. Eftersom det (enligt mitt tyckte) redan är så mycket koksalt i kassler undvek jag att salta helt och hållet, men det är som sagt en smaksak. Sedan hällde jag över det hela i formen och lät stå i ugnen i c:a 25 minuter. Till det hela använde jag ICA´s Italia Ruote pasta s.k. pastahjul.
Färsk pasta med kasslersås
Publicerad i ett blogginlägg den 9 november 2010
Det blir alltså en pasta med kasslersås med färsk fettuccine. Det finns olika sorters fettuccine från ICA med smak av tomat eller spenat. Jag valde naturell men det är ju individuellt vad man väljer för pastasmak. Pastan går snabbt att göra. Den ska endast koka i tre minuter, så var noga med tiden så man inte överkokar pastan!
Pastasåsen är väldigt enkel att göra. Du kan byta ut kasslern mot tärnad bacon om så önskas. Detta recept är avsedd för c:a fyra portioner och tar i praktiken inte mer än c:a 20 minuter att göra. Gott och enkelt med andra ord.
- Skär och tärna kasslern efter eget behov beroende på hur mycket man vill ha i såsen. Beräkna kasslern på 5 dl. créme fraiche.
- Förstek därefter kasslern på lagom värme.
- Häll av koksaltet när kasslern fått lite färg.
- Häll över kasslern i en kastrull och häll i 5 dl crème fraiche.
- Tillsätt lite skivad purjolök till det hela.
- Värm upp det hela i en kastrull och rör om. Låt det småputtra i åtta-tio minuter och krydda själv efter eget tycke. Själv saltar jag inte eftersom både kassler och bacon redan innehåller en hel del salt. Jag använder istället svart- och vitpeppar och ibland även lite grillkrydda.

Skicka en kommentar